Mérési szolgáltatások

A MÁV-THERMIT Hegesztő Kft. számos mérési szolgáltatást kínál Önnek, amelyek magukba foglalják a mérések tervezését és végrehajtását, csak úgy, mint a mérési eredmények kiértékelését és dokumentálását.

Képzett mérnökeink és műszaki szakembereink precíz mérési eredményeket és a kerekek, illetve a sínek élettartamának növekedését garantálják Önnek.

Az alábbi mérési szolgáltatásokat kínáljuk:

Semleges hőmérséklet

A hőmérséklet-változások következtében a hézagnélküli felépítményben feszültségek keletkeznek, amelyek nagysága nagymértékben befolyásolja a vágány üzem közbeni biztonságát. Ezen feszültségek pontos ismerete és ellenőrzése nélkülözhetetlen a biztonságos üzemhez. Műszereink segítségével képesek vagyunk a feszültségek mérésére és dokumentálására.

A TRACKSAFE RELEASE eszközzel végzett feszültség és semleges-hőmérséklet mérés

Az eszköz segítségével a vágány mechanikai feszültségállapotát lehet mérni, amelyből a semleges hőmérséklet meghatározható.

A művelet roncsolásmentesen történik és akár üzem alatt is végrehajtható. Külön vágányzári idő nem szükséges a méréshez. A műszert az alábbi esetekben használj

  • A semleges hőmérséklet és kezdeti feszültség előzetes meghatározására.
  • Hézagnélküli vágány kialakításának ellenőrzésekor (például záróhegesztés, eredeti feszültség-állapot visszaállítása).
  • Teljes pályafelügyeletnél.

A szolgáltatás magában foglalja a teljes mérést, kiértékelést és jelentést.

Semleges hőmérséklet és feszültség mérése DMS-Technológia (nyúlásmérő-bélyeg NyMB) segítségével

Az eszköz segítségével a mechanikai feszültségállapotok változását lehet nyomon követni. A mérés a sínszálakon, a sínszál részein vagy más szerkezeti elemeken is végezhetőek. Mind rövidtávú, mind hosszútávú mérések lehetségesek.

A módszert többek között a hézagnélküli felépítmény kialakításának ellenőrzésekor (semleges hőmérséklet) és az ezt követő hosszútávú feszültségmérésekkor alkalmazzák. Jelenlegi projektünket a nemzeti és egyéb vasúttársaságok is támogatják.

Maradó feszültség mérése

A különböző mérési feladatokat a maradó feszültség meghatározására a mágneses mérőberendezések valamint nyúlásmérő bélyeg segítségével lehet megállapítani.

A hézagnélküli felépítmény üzembiztonsági és utazáskényelmi követelménye az optimális vágányfekvés és stabilitás. A folytonosan hegesztett pálya biztonságos fekvésénekaz értékelése az általunk meghatározott értékek ismeretébenlehetséges.

TRACKSAFE RELEASE rendszerrel végzett semleges-hőmérséklet mérés és/vagy hagyományosan DMS-sel/NyMB-vel

Az alacsony semleges-hőmérsékletek a vágánystabilitásra vonatkozó korlátozásokat eredményezhetnek. A veszélyes feszültség-állapotok elkerülése érdekében a TRACKSAFE RELEASE és DMS technológiáink segítségével a kritikus vágányszakaszok felderítésének lehetőségét kínáljuk. Az eljárások vágányfekvés és stabilitási vizsgálatokkal kombinálhatóak.

TRACKSCAN GEO

Az előírt pályaállapot eltérései előjelezhetik a korlátozott pályastabilitást és beazonosíthatók/ rögzíthetők a tényleges pályageometriai paraméterek megadásával.

A vágány és kitérő geometriai paraméterei, mint például nyomtávolság, vezetéstávolság, nyomcsatorna bőség, túlemelés, síktorzulás és ívmagasság a vágánymérő kocsi által rögzítésre és dokumentálásra kerülnek.

Örvényáramú érzékelők

Az örvényáramú érzékelők segítségével történik a vágány vagy más szerkezetek helyzetének és azok változásainak rögzítése.

Űrszelvénymérő rendszer LSC

Minden útvonal méretezéséhez szerkezeti követelmény az űrszelvény, a járművek biztosított haladásához. . Az űrszelvény mérő műszer (LSC) ellenőrzi, hogy az előírt útvonalon a megfelelő szabad tér (űrszelvény) rendelkezésre áll-e, tárgyak és egyéb objektumok nem lógnak-e bele a kívánt profilba. A mérés rendszeres időközönként történik, leginkább fenntartási beavatkozásokat követően.

Optel

Az Optel lézer-optikai mérőrendszer segítségével az oldal- és hosszirányú eltérések mérhetőek. A mért értékek érintés nélküli feljegyzése egy széles felhasználási spektrumot/területet tesz lehetővé.

A vágánygeometriának jelentős hatása van a kerék/sín rendszerek elhasználódására és az utazási komfortra. A vágánygeometria alapos ellenőrzése átvételkor, rendszeres időközönként és a sínköszörülés után, segít a fenntartási költségek alacsonyan tartásában és az utazási komfort növelésében.

A legújabb technológiával rendelkező mérőeszközeink segítségével a vágány és sínek geometriáját pontosan meg tudjuk mérni. Az összes lényeges paraméter, amelyek az elhasználódásra/kopásra és/vagy az utazási kényelemre hatással van, mérhető és dokumentálható. Rögtön a köszörülés után végrehajtott mérések, a rövid mérési időtartam miatt, lehetővé teszik a mért adatoknak a közvetlen összehasonlítását a hálózat üzemeltetőjének előírásaival. A szükséges utóköszörülési munkák is közvetlenül elvégezhetőek és az eredményei dokumentálhatóak.

TRACKSCAN GEO

A vágány és a kitérő geometriai paraméterei, mint például nyomtávolság, vezetéstávolság, nyomcsatorna bőség, túlemelés, síktorzulás és ívmagasság, a vágánymérő kocsi által rögzítésre és dokumentálásra kerülnek.

RAILSTRAIGHT COMPACT

A futófelület és futóél hosszirányú egyenesség-méréseit a köszörülés előtt és után a RAILSTRAIGHT COMPACT rendszerrel végezzük. Bluetooth kapcsolat és RAILSTRAIGHT APP segítségével kerülnek az adatok a mérést követően a helyszínről a feldolgozó felé továbbításra, megjelenítésre és dokumentálásra.

RAILSTRAIGHT WAVE

Az elektronikus vonalzóval ellátott RAILSTRAIGHT WAVE hullámoskopás mérési üzemmódban, lehetővé teszi mind az egyenesség, mind a rövid hullámos kopások mérését is. A kopásnagyságok, beleértve a maximum értéket, a közepes hullámhossz, továbbá a vonal képe még a helyszínről a feldolgozónak pl. RAILSTRAIL APP segítségével továbbításra kerül, ami ábrázolja és dokumentálja azokat.

RAILSTRAIGHT DUAL

A kettős egyenességmérő műszernek köszönhetően a futófelület és a futóél egyidejűleg mérhető és dokumentálható. Bluetooth és RAILSTRAIGHT APP kapcsolat segítségével kerülnek az adatok a mérést követően a helyszínről a feldolgozó felé továbbításra, ami ábrázolja és dokumentálja azokat.

RAILSTRAIGHT LASER

A nagy hosszon végzett (50 méter vagy hosszabb szakasz) egyenességmérés vizsgálatára a RAILSTRAIGHT LASER lézer vonalzóját használjuk. A műszer lehetővé teszi a futófelület és a vezetőfelület egyidejű mérését és dokumentációját. Bluetooth kapcsolaton keresztül a mérési eredmények a mérést követően a helyszínről közvetlenül eljuttathatóak és ábrázolhatóak a feldolgozónál és alkalmasak későbbi dokumentálásra is.

A legmodernebb eszközök segítségével (részben saját fejlesztés) gépi és kézi ultrahangos vizsgálatokat végzünk síneken és egyéb alkatrészeken a hibahelyek és a HC hibák meghatározására. A vizsgálatokhoz gyakorlott és képzett munkatársaink állnak az Ön rendelkezésére.

Segíthetünk?

Kérdése van termékeinkkel szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Örömmel állunk rendelkezésére.

Kapcsolatfelvétel

ImpresszumAdatvédelemÁSZFOldaltérkép